INFORMATION

RIDGRUPPER

Ridlekis från cirka 3år. Här går det mesta ut på att lära sig att få en bra kontakt med sin ponny. Vi tränar balansövningar och enklare styrövningar. 30min ridning + stallpyssel/enklare teori. 

30-minutersgrupp från cirka 3år. Här går det mesta ut på att lära sig att få en bra kontakt med sin ponny. Vi tränar balansövningar och enklare styrövningar.

45-minutersgrupp från cirka 5år.  På lektionerna lär sig eleverna bl.a. ryttarens sits och hjälper, att skritta och trava, stanna och sätta igång, ridbanans olika ridvägar. Målet är att börja rida utan ledare och att på sikt också kunna börja galoppera. 45 minuter ridning.

Timmesgrupp för elever som rider utan ledare i samtliga gångarter. Här bygger eleverna vidare på det dom tidigare lärt sig och lär sig efterhand bl.a. ställning och böjning, att flytta hästen för skänkeln och att rida hästen i form. Det långsiktiga målet är att eleverna rider hästen på rätt sätt och i lämplig form. 

Terminsplaneringen för 45 minuters- och timmesgrupper är rullande 2 lektioner dressyr, 1 lektion markarbete och 1 lektion hoppning. 

Hoppgrupp för elever som kommit lite längre och tycker att hoppning är extra kul. För att få rida i hoppgrupp på ridskolehäst krävs att du rider minst en lektion/vecka i vanlig timmesgrupp eller kommer med egen häst. Första gruppen bygger fram innan lektionens början och sista gruppen plockar undan.


Eleverna bör oavsett vilken grupp dom rider i, vara på plats cirka 30minuter innan lektionen börjar för att hinna borsta, sadla och tränsa sin häst. Vi hjälper naturligtvis till om du känner dig osäker med detta. 


LEKTIONER HT 2023 (14/8-17/12)

Måndagar (Sofia)

17-17.45 Skritt och trav (barn 6-9år) 

17.45-18.45 Skritt, trav, början galopp (barn 6-9år) 

Tisdagar (Sanna)

17-18 Skritt, trav, galopp (ungdomar 10-15år) 

18-19 Skritt, trav, galopp (ungdomar 10-15år)

19-20 Skritt, trav, galopp avancerad (ungdomar 15-20år)

Onsdagar (Sanna)

17-18 Hoppgrupp (ungdomar 10-15år) 

18-19 Hoppgrupp (ungdomar 15-20år) 

19.15-20.15 Skritt, trav, galopp avancerad (vuxna) 

Torsdagar (Emilia)

17-18 Skritt, trav, början galopp (barn 8-10år) 2 lediga platser

18-19 Skritt, trav (barn 5-8år)

19-20 Skritt, trav, galopp (vuxna) 

                 - Ojämna veckor skritt, trav och galopp

                 - Jämna veckor skritt och trav

Lördagar (Linda)

14-15 Ridlekis 30min ridning + stallpyssel (barn 3-10år) 

Söndagar (Emilia)

13.30-14 Skritt och början trav (barn 3-8år)

14-15 Skritt, trav, början galopp (barn 8-10år) 

15-16 Skritt, trav, galopp (ungdom 10-15år) 

16-16.45 Skritt, trav (barn 5-8år)


ÖVRIG INFORMATION 

Avbokning Avboka din ridning i tid, vid sjukdom senast kl. 12 på vardagar och kl. 10 på helger, annars förlorar du din möjlighet till igenridning. Detta för att vi ska kunna se till att våra hästar får en jämn arbetsfördelning och för att kunna erbjuda elever som vill rida igen plats. Kontakta din instruktör.

Försäkring Se till att du som rider har en gällande olycksfallsförsäkring. I vissa kommuner gäller skolförsäkringen även på fritiden, men om du är äldre eller yngre... Har du fullgott skydd om olyckan är framme? Det är aldrig fel att kolla en gång för mycket.  

Igenridning All igenridning sker under pågående termin, i ordinarie verksamhet, i mån av plats. Elever i hoppgrupp kan rida igen i vanlig ridgrupp eller efter överenskommelse med instruktören sälja sin plats till annan elev.

Medlem När du är medlem i Baståsens ridklubb ingår en viss olycksfallsförsäkring för de aktiviteter du deltar i på anläggningen plus rabatt på vissa klubbaktiviteter.  Dessutom får du tidningen Häst & Ryttare direkt hem i din brevlåda.  

Klubbkläder Beställer du själv på HÖÖKS Västerås.

Klubbstugan Här finns möjlighet att värma/äta medhavd mat. I klubbstugan kan du också köpa mat, snacks, glass och/eller något att dricka. Swish eller kontantbetalning. 

Stalljour Varje termin har eleverna obligatorisk stalljour (en söndag förmiddag och eftermiddag), detta för att vi ska kunna hålla ner ridpriserna. Stalljouren är också ett bra tillfälle för eleverna att lära sig mer om den dagliga skötseln av våra hästar. 

Uppsägning Vill du säga upp din plats behöver det göras skriftligt minst 4 veckor innan terminen slutar, annars fortlöper ditt abonnemang även nästa termin och du är skyldig att betala hela terminsavgiften. 

Säger du upp din plats under pågående termin, betalas avgiften endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg. Delar du upp din betalning och vill sluta mitt i termin, är du ändå skyldig att betala in hela terminens avgift.

Uppsägning görs endast på blankett som lämnas ut av din ridlärare.

Utrustning Vid ridning ska sko/stövel med klack alltid användas. Hjälm måste användas av alla under 18år vid all hantering av hästarna. Säkerhetsväst måste användas av alla under 18år vid hoppning, markarbete och uteritt, vi rekommenderar dock att väst användas vid all ridning.  

Hjälm och väst finns att låna, det är viktigt att hjälmen och västen sitter korrekt, fråga gärna din instruktör om hjälp.