HÄSTAR

PONNY KAT A

Veni Vidi Vici shetlandsponny född 2001

"Vici" är stallets minsting. Han är genomsnäll i all hantering och tycker mycket om att bli ompysslad och bortskämd. Vici är en hejare på att hoppa och han älskar att galoppera ikapp de betydligt större hästarna. Med Vici går det alltid undan, men han är världens snällaste ponny att rida.


Stanley svensk ridponny född 2010

Stanley har en räv bakom örat, var därför beredd på ett och annat litet glädjeskutt när du rider honom :) När du ska borsta Stanley behöver du vara lite bestämd, ibland är han nämligen lite sur i hanteringen. Stanley tycker precis som Vici att hoppning är meningen med livet. 


PONNY KAT B

Anna Johanna welsh mountainponny född 2005

"Hanna" är stallets fröken fin och hon är jättesnäll att borsta, ibland blir hon dock lite sur på Toppen som står i boxen bredvid henne. Hon tycker att det här med hoppning är superkul och blir därför ibland lite pigg när det är hinder framme. Hanna är en riktig favorit bland de yngre eleverna. 


Skogsstjärna gotlandsruss född 2012

"Stjärna" är väldigt snäll i all hantering och uppskattar att bli ompysslad. Hon vill alltid väl i ridningen, men är lite åt det piggare hållet. Ibland stressar hon upp sig själv och blir lite nervös, men om man bara håller sig själv lugn och trygg från början är det sällan det händer. 


PONNY KAT C

Pliszka polsk import född 2011

"Pilen" är genomsnäll att rida, men tycker inte riktigt om att anstränga sig i onödan. Det här med att hoppa har hon inte riktigt förstått tjusningen med än. Pilen kan vara lite sur när du borstar henne, men det brukar bli bättre om du vänder på henne i spiltan.


Pumba svensk ridponny född 2012

Pumba är verkligen genomsnäll i både hantering och ridning. Ibland är han lite envis när du rider honom, men om du visar att det är du som bestämmer så kommer han göra det du snällt ber honom om. Pumba har visat sig vara riktigt duktig som voltigehäst. 


Ballyroan Hero tinker född 2016

"Silver" ställer upp på det mesta du ber honom om och han kan därför utan problem ridas av ryttare på alla nivåer. Han är snäll och nyfiken och orädd för det mesta. Ibland är han lite sur i spiltan, men om du vänder på honom brukar han bli på bättre humör.


Molly svensk ridponny född 2004

Molly kom till oss redan som föl, under en period var hon såld men nu är hon tillbaka hos oss igen och det är vi SÅ glada för. Hon är ganska kittlig och kan därför bli lite sur när du borstar henne, men hon är superhärlig att rida. Molly är en läromästare som tar väl hand om sin ryttare, vem det än är. 

 

Blue Hazy connemaraponny född 1996 (ägare Jenny Andersson)

"Hazy" kom till oss redan som föl och har haft en lång tävlingskarriär, hon har bl.a. vunnit DM och gått lag-SM i fälttävlan. Hazy är världens snällaste att pyssla om, i ridningen är hon fortfarande väldigt pigg och därför ingen nybörjarhäst.  Hon är numera privatägd, men står fortfarande kvar hos oss och deltar i viss verksamhet. Hazy är mamma till Sparre.


PONNY KAT D

Stormbackens Dryg nordsvensk brukshäst född 2012

"Dryg" är utbildad i LB dressyr, LC hoppning och P80 fälttävlan. Han tycker om att bli borstad, men är lite känslig vid öronen. Dryg är framåt i ridningen, emellanåt känner han dock ett behov av att leva upp till sitt namn ;) Han kan vara envis som få, men han är aldrig dum.


Blue Sparrow connemaraponny född 2012

"Sparre" är en av ridskolans egna uppfödningar. Han är utbildad LB dressyr, LC hoppning och P80 fälttävlan. Han är supersnäll i stallet. Sparre kan tillskillnad från sin mamma Hazy vara lite seg att rida, men låt dig inte luras det finns en liten räv bakom örat som visar sig ibland, särskilt ute på terrängen. Sparre är halvbror med Helge, de har samma pappa. 


Gräns Helgonet connemaraponny född 2007

"Helge" har gått ett antal lag-SM i fälttävlan med goda resultat, en superfin ponny som går bra både i dressyr och hoppning. Jättesnäll att sköta, men lite bakskygg så tala alltid om för honom att du kommer innan du går in till honom. Helge har känsliga hovar så i perioder behöver han en paus från verksamheten. 


Tolerancyjna polsk import född 2007

"Tollan" är världens snällaste och mest okomplicerade häst som alla kan pyssla om, stor som liten. Hon är pigg i ridningen och kan bli stark ibland, framförallt i hoppningen, men hon skulle aldrig göra någonting dumt. Någon gång ibland bjuder hon dock på ett litet glädjeskutt :)


Taurmore Bubble Gum tinker född 2017

"Bubblan" är nyfiken och social, och väldigt snäll att hantera. Han kan ibland bli lite envis och busig i ridningen, men han menar alltid väl. Bubblan har upptäckt hur kul det faktiskt är att hoppa och är en hejare på det. 


STORHÄST

Thunderbird svenskt halvblod född 2005 (ägare Mia Lindahl)

"Birdie" är en av ridskolans egna uppfödningar. Han är en supersnäll i både hantering och ridning och han lever efter mottot "är man stor måste man vara snäll". Birdie är en riktig läromästare, men kan om han är på rätt humör hitta på ett och annat litet oskyldigt hyss. 


Lap Top Q svenskt halvblod född 2006 (ägare Mia Lindahl)

"Toppen" är positiv, pigg och framåt men om du (enligt honom) kräver för mycket kan han bli envis och lite dryg, men aldrig dum. Han har sina egenheter, men är i grund och botten en väldigt snäll och omtänksam häst som uppskattar att du pysslar om honom. 


Radjinka svenskt halvblod född 2014 (ägare Sanna Lindahl)

"Inka" är vaken och alert i ridningen och visar tydligt vad hon vill, men hon är alltid väldigt snäll. En pigg och glad häst på alla sätt och vis i såväl ridningen som i hanteringen. Inka är privatägd, men går med i delar av verksamheten. 


MEDRYTTARE PÅ RIDSKOLANS HÄSTAR

Vill du rida och sköta om din favorithäst på egen hand varje vecka? 

Du ska rida på vår ridskola och du ska klara av att sköta och rida hästen på egen hand.

All ridning sker på Baståsens anläggning.

Du får rida din medryttarhäst 1 - 4 ggr/vecka. 

Kontakta Sanna på 070/77 070 77 om du vill bli medryttare.